Posjet Vukovaru

Odana počast poginulim braniteljima HEP-a
31/10/2017
Dan Svih Svetih, Ivan Lepčić-Tarzan
02/11/2017

Posjet Vukovaru

Članovi Regionalnog odbora za središnju Hrvatsku uputili su se 27.10.2017. u Vukovar sa svojim obiteljima kako bi u miru s pijetetom prema žrtvi Vukovara odali počast. Izlet je organiziran kao edukativna akcija pod stručnim vodstvom iz kojega su i sami branitelji a i njihove obitelji naučili nešto novo te tako približili, osvježili osjećaje koje nas vežu za taj grad heroj na Dunavu.

U sklopu puta po Vukovaru obiđena je Opća županijska bolnica Vukovar , križ na Dunavu, groblje , Trpinjska cesta i spomen dom, Ovčara, kao i grob heroja Vukovara Blage Zadre. To je bila prilika da izaslanstvo ROSH – a predvođeno predsjednikom Vinkom Sesarom  položi vijenac i zapali svijeće u spomen braniteljima i žrtvama. Odavanje počasti završeno je misom za sve branitelje crkvi Sv. Filipa i Jakova u Vukovaru.

Drugi dan puta obilježen je izletom u Kopački rit park prirode te posjet gradu Osijeku koji je viđen drugim očima uz stručno vodstvo koje nam je približilo njegove znamenitosti i ulogu u domovinskom ratu.