Izlet u Liku

83. Sjednica Predsjedništva ROIH-a
17/03/2017
Međuogranski susreti – Sisak
26/03/2017

Izlet u Liku

Regionalni odbor za Zapadnu Hrvatsku organizirao je jednodnevni  izlet  na kojem su branitelji i članovi njihovih obitelji posjetili mjesta Otočac, Kuterevo  i  Gospić. Branitelji su obišli  neke od najznačajnijih mjesta na ličkom ratištu. Izlet je organiziran kako bi i članovi njihovih obitelji, supruge, a posebno djeca  vidjeli  gdje su njihovi  muževi i očevi branili svoj dom.

U  Otočcu,   kod spomenika  poginulim braniteljima  zapaljene su  svijeće za sve poginule, a jedan od časnika HV, dragovoljac Domovinskog rata dao je   kratak opis ratnog puta i događanja na tom dijelu ratišta. Isto tako, članovi Udruge su posjetili i mjesto Zalužnica te odali počast svim poginulim i nestalim braniteljima.

U predahu između obilazaka mjesta stradavanja  branitelja, članovi Udruge i ostali su obišli utočište za medvjede u Kuterevu.

Posjet vojarni  HV „Eugena Kvaternika“, razgledavanje iste te nazočnost prezentaciji ratnog puta gardijske brigade  „Vukovi“ u pratnji časnika HV-a ostat će posebno upamćen djeci naših članova koji su s velikom pažnjom slušali svjedočanstva aktivnih sudionika  branitelja iz Domovinskog rata. Put se nastavio u pravcu  Ribnika i Bilaja i obilazak spomenika „Oklopnjaka“. Na kraju organiziran je posjet memorijalnom centru „Nikola tesla“ u Smiljanu.

Izlet je odlično planiran, posebno treba napomenuti kako su svi sudionici bili impresionirani viđenim i sveukupno ovakav vid druženja branitelja i članova njihovih obitelji zaslužuje svaku pohvalu vodstva ROZH-a za organizaciju ovog druženja.