04. sjednica Središnjeg odbora UHB HEP-a 1990-1995.

Spomen na branitelje HEP-a
03/11/2021
21. Sportske igre „ Memorijal Branko Androš“ Umag 2021.
10/11/2021

04. sjednica Središnjeg odbora UHB HEP-a 1990-1995.

Popuštanjem mjera za  obrane od virusa COVID19 počele su se javljivati mnoge aktivnosti u UHB HEP-a koje su tražile hitnu koordinaciju i usmjeravanje za njihovo odvijanje, što je uvjetovalo i sazivanje 04. sjednice Središnjeg odbora ( SO ) . Sjednica je sazvana za 29.10.2021. god u HE Dubrovnik u mjestu Plat.

Sjednici se odazvala većina članova SO te ostalih članova Udruge zbog važnosti dnevnog reda . Problematika koja se odrađivala na sjednici bila je vezana uz provedbu Izborne skupštine ROSH-a , Dana hrvatskih branitelja i obljetnice VRO  Oluja u Kninu , organizacije sportskih igara RO te završnih sportske igre  „Branko Androš“ . Sva ova izvješća su ocijenjena kao zadovoljavajuća i sva su i organizacijski i financijski pokrivena.

Od novih događaja koji su u pripremi su organizacija posjete Vukovaru i Škabrnji na dan     18 .11.2021. god. te posjet Saborskom 12.11.2021. Za ove događaje određeni su nosioci organizacije i okvir organizacije i financije.

Za kraj godine se mora pripremiti rebalans plana za 2021. plan za 2022. god. te sve to dati na usvajanje na redovnoj godišnjoj Skupštini UHB, koja se planira za 27.12.2021. god.

Po završetku sastanka posjetili smo HE Dubrovnik koju nam je pokazao i u obilasku pojasnio rad i rezultate rada direktor elektrane Ivan Krnić sa svojim suradnicima. S velikom pozornošću smo slušali nastanak nemilih događaja u HE Dubrovik kad se dogodila tragedija nastala izbijanjem požara u postrojenju. Dana 10.01.2019. u tom požaru život su izgubili Mato Maškarić , Ivica Zvrko i Davor Poznjak .

U parku elektrane je podignuto spomen-obilježje s imenima poginulih. Približavanjem dana Svih svetih članovi SO položili su vijenac na spomen-obilježje te se pomolili za spas i spokoj njihovih duša, tih hrabrih vitezova odanih svojoj domovini i kolektivu .

Kako je Ivica Zvrko bio i član UHB drugi dan smo svi otišli na njegov grob gdje smo položili vijenac,   te tako pokazali da nismo zaboravili njega ni njegovu obitelj. Predsjednik Udruge nam je na grobu izložio dosadašnje aktivnosti za pomoć njegovoj obitelji ali i obećao da se  ove aktivnosti nastaviti.

Nakon toga  SO je posjetio mjesto stradanja naših kolega i branitelja Andrije Crnčevića i Stijepe Čikato koji  su 1991 god. stradali od neprijateljskih granata koje su padale po trafostanici Komolac  na Rijeci Dubrovačkoj dok je njihov zadatak bio da je osposobe za daljnji rad. U parku trafostanice je uređeno spomen-obilježje gdje smo položili vijence i svoje molitve preporučili Bogu da za te duše poravna staze dolaska u vječnu slavu. U obraćanju članovima SO predsjednik UHB je naglasio je da će se u proračunu za 2022. god.  izdvojiti sredstva za obnovu ovog spomen- obilježja.

Autor teksta : Stipe Sučić

Autor slika    : Ante Mihaljević