10. sjednica Središnjeg odbora UHB HEP 1990.-1995.

In memoriam- Goran Pezerović
06/09/2017
86. sjednica Predsjedništva ROIH-a
18/09/2017

10. sjednica Središnjeg odbora UHB HEP 1990.-1995.

  1. 09. 2017. u Ravnoj Gori u Gorskom Kotaru održana je 10. sjednica Središnjeg odbora Udruge.

Sjednicu je otvorio predsjednik Udruge Davor Tomljanović te je sve nazočne zamolio da minutom šutnje odaju  počast svim poginulim , nestalim i umrlim braniteljima, članovima Udruge.

Jednoglasno je usvojen točkom 4. Dopunjeni dnevni red sjednice:

  1. Ovjera zapisnika s 8. sjednice i izvješće o izvršenju odluka
  2. Izvješće predsjednika Udruge o aktivnostima Udruge u proteklom razdoblju
  3. Izvješće predsjednika Nadzornog odbora Udruge o polugodišnjem nadzoru poslovanja i rada Udruge
  4. Izmjene i dopune Statuta UHB HEP 1990.-1995.
  5. Pripreme za športske susrete Udruge „Memorijal Branko Androš“
  6. Prijedlog Poslovnika o radu Središnjeg odbora Udruge
  7. Razno

Izvijestio je o održanom sastanku Izvršnog odbora Udruge s predsjednikom Uprave HEP-a koji je održan 14. 07. U Zagrebu. Na tom sastanku predsjednik Uprave HEP-a Perica Jukić je upoznao članove IO o aktivnostima u HEP i planovima poslovanja do kraja 2017. Članove IO najviše je zanimalo kako će se realizirati planirano restrukturiranje u ODS-u, koliko će najavljeni odlazak djelatnika u mirovinu utjecati na normalno poslovanje i održavanje EE sustava i u kojoj mjeri će se u narednom razdoblju  ostvarivati poboljšanje materijalnog i radnog statusa svih djelatnika pa tako i članova Udruge.

Zatim je istaknuo i novosti u vezi prijedloga novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja koji uskoro ide u Hrvatski sabor na prvo čitanje.

Na kraju je pohvalio izgled i rad nove WEB stranice Udruge. Naglasio je da nova  WEB stranica Udruge funkcionira u punom profilu te je pozvao sve one članove koji imaju tehničke mogućnosti da prate  WEB str.  ili se slanjem svojih članaka aktivno  uključe  u rad stranice. Svi prijedlozi su dobrodošli i Povjerenstvo za informiranje će ih zaprimiti, obraditi i prezentirati.

Izvješće Nadzornog odbora podnio je predsjednik NO Stjepan Hodak. Pregledom dokumentacije  materijalnog i financijskog poslovanja središnjice i svih regionalnih odbora NO je dao pozitivno mišljenje, a   SO  je isto i   usvojio.

Pod 4. točkom dnevnog reda SO je usvojio prijedlog Izvršnog odbora o izmjeni člana 20. Statuta Udruge. Svi regionalni odbori dužni su provesti raspravu o ovom prijedlogu i dati eventualne nove prijedloge izmjena i dopuna Statuta do 14.10. 2017. kako bi SO sve prijedloge pripremio do Glavne skupštine čije je održavanje planirano početkom 12. mjeseca kada Udruga slavi 22. godišnjicu osnutka.

Od 22.-24. 09. u Umagu će se održati 18.  športski susreti Udruge „Memorijal Branko Androš“ na terenima hotelskog naselja „Sol Stella“. Susrest će se reprezentacije sva četiri regionalna odbora odnosno oni članovi koji su izborili pravo nastupa pobjedom na regionalnim športskim susretima. Natjecanja će se odvijati u nogometu, košarci, tenisu, stolnom tenisu, kuglanju, boćanju, streljaštvu, pikadu, šahu i ribolovu, a revijalni dio natjecanja bit će u igranju bele i briškule i trešete te u kuhanju kotlića.

Središnji odbor je na kraju sjednice usvojio Poslovnik o radu SO koji će nakon stupanja na snagu biti objavljen na WEB stranici Udruge.