111. Sjednica Predsjedništva ROIH-a i polaganje vijenca povodom blagdana Svih Svetih

Svi sveti – ROSH Sisak
03/11/2022
18. MEĐUOGDRANSKI SUSRETI PODRUŽNICE BJELOVAR
09/11/2022

111. Sjednica Predsjedništva ROIH-a i polaganje vijenca povodom blagdana Svih Svetih

Dana 28.10.2022.g.u Osijeku je održana 111. Sjednica predsjedništva ROIH-a. Prije održavanje sjednice  povodom  blagdana Svih Svetih članovi predsjedništva Regionalnog odbora za Istočnu Hrvatsku UHB-HEP-a 90.- 95. te djelatnici HEP-a , odali su počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima u  Vukovaru i  Osijeku.

U Vukovaru počast je odana kod  spomen-obilježja  u  zgradi Terenske jedinice Vukovar Elektre Vinkovci.  Vijenac je položio Ivica Širić predsjednik ROIH-a,  a  upaljene svijeće su položili  Ivica Kopf član središnjeg odbora UHB HEP-a 90.-95. i Tomislav Krezo upravitelj TJ Vukovar.

U Osijeku ispred upravne zgrade Elektroslavonije kod spomen -obilježja polaganju vijenca i paljenju svijeća prisustvovali su svi članovi proširenog predsjedništva ROIH-a te djelatnici HEP-a,   vijenac su položili direktor Elektroslavonije Osijek  Danijel Ilić  i predsjednik ROIH-a Ivica Širić, a upaljenu svijeću je postavio direktor HEP Toplinarstva Ivica Mihaljević.

Nakon polaganje vijenaca u  održan je sastanak predsjedništva te je predsjednik ROIH-a  predložio  dnevni red  koji je prihvaćen.

Izvješće sa Izvršnog odbora UHB HEP-a 1990.-1995. podnio je predsjednik Ivica Širić.  Predsjednik je obavijestio članove da je organizacija za obilježavanje dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje u tijeku  te se očekuje da će u Terenskoj jedinici Vukovar na obilježavanju biti oko 300 branitelja HEP-a.

Izvješće sa Središnjeg odbora podnio je član Središnjeg odbora Anđelko Radić te nas je  obavijestio da novi pravilnik o potporama stupa na snagu od 01.01.2023. zbog prelaska na euro.

Tajnik Darko Larva iznio je prijedlog rebalansa financijskog plana koji je jednoglasno usvojen.

 Zlatko Golubović član ogranka Vinkovci izabran je za člana Suda časti umjesto nedavno preminulog Zlatka Tote.