18. MEĐUOGDRANSKI SUSRETI PODRUŽNICE BJELOVAR

111. Sjednica Predsjedništva ROIH-a i polaganje vijenca povodom blagdana Svih Svetih
03/11/2022
31.OBLJETNICA ŠKABRNJE
21/11/2022

18. MEĐUOGDRANSKI SUSRETI PODRUŽNICE BJELOVAR

MEĐUOGDRANSKI SUSRETI PODRUŽNICE BJELOVAR

Na blagim i jeseni uokvirenim obrocima Moslavine u mjestu Donji Prnjavorec  u Lovačkoj kući „ Vidra „ dana 21.10. 2022. god. održani su 18. sportski susreti Podružnice Bjelovar .

Podružnica Bjelovar ima 7 ogranaka i to ; Bjelovar , Daruvar, Lipik, Križ, Križevci, Kutina  i Virovitica s ukupno trenutno aktivnih 200 članova. Ovim susretima se odazvalo 110 sportaša i prijatelja od ukupno pozvanih 121. Ovo bi bio jasna pokazatelj  koliko ti susreti znače toj Podružnici i njihovim članovima. Ovo prijateljstvo se gaji već 3. desetljeća i u ratu i u miru.

Samo sportsko takmičenje otpočelo je u velikoj dvorani lovačkog doma intoniranjem himne „ Lijepa naša“  te minutom šutnje odavanjem počasti svim poginulim , nestalim i umrlim braniteljima.

U daljnjem programu predsjednik  ogranka Križ naš domaćin i voditelj programa Darko Bertović pozdravio je sve prisutne i drage nam goste od kojih ističemo direktora DP Križ – gospodina Željka Sokolić, Predsjednika Udruge Vinka Sesar, te Tajnika Udruge Darija Lisinski.

Svaki od njih je pozdravi ovaj skup te zahvalio se na pozivi pri čemu posebno moramo naglasiti riječi Predsjednika  Udruge da rado dolazi u svoju najbolje organiziranu Podružnicu. Na kraju Predsjednik Podružnice Bjelovar Danijel Vincetić je svim sudionicima poželio da se u ovim sportovima zabave i opuste te proglasio igre otvorenim.

Igre su organizirane u 5. sportova i to u: streljaštvo, ribolov, bela, pikado i viseća kuglana.

U opuštenoj atmosferi uz razgovor i druženje poznatih prijatelja sport je vrlo brzo priveden kraju tako da je već oko 19 sati svi sportovi privedeni kraju . Krenulo se u proglašenje rezultata i podjelu priznanja  po sportovima i ukupno  Ovom prigodom ćemo istaknuti samo ukupnog pobjednika  i to je Ogranak Križevci. Ostalima oni daju priliku da se revanširaju njima i to u njihovom kraju jer su oni domaćin idućih igara.

Nastavak večeri proveden je uz konzumaciju večere i slušanje naših starih domaćih pjesama koje je izvodi bend  Kraljevi sastavljen većinom od djece naših branitelja.

Ne možemo ne spomenuti ogroman trud i rad organizacijskog odbora ali i svih članova Ogranka Križ koji su svojom prisnosti i dobroj volji cijele  susrete učinili skladnim i važnim za svakog člana da se nije magla čuti ni vidjeti nijedan izgred ili nejasnoća .

     Posjeta igrama našeg člana Udruge  Osmak Ivice  jednog od stradalih u bombaškom napadu na djelatnike HEP-a u Pakracu.

Ovo je jedno od prvih pojavljivanja našeg član udruge Osmak Ivice koji je zajedno sa još dva djelatnika terenske jedinice Lipik stradao od bombe koju je kupac el. energije bacio na njih. Ivicu poznamo kao veselog i dragog čovjeka  – čovjek planina, ja sam ga tako zvao, planina ne samo po stasu, nego i po glasu , dobroti, sportskom duhu i još milion dobrih osobina . Sada je  malo bljeđi, mršaviji i potišteniji nego inače ali još uvijek sa velikom vjerom u ljude s božjom nado da je u oprostu jedino spas za njega i sve ljude na svijetu. Ovaj optimizam je tako velik da smo na kraju u jedno kutu dvorišta lovačkog doma on i pisac ovog teksta zapjevali našu zajedničku pjesmu „ Ribari „ od Vinka Coce. Ovom je moj dan dobio posebnu dimenzija a ja se nadam da je i on utvrdio  svoju veru u Udrugu i sve drage prijatelje koji ga podržavaju i vjeruju u njega i njegov kvalitetan i potpun oporavak da bi nam i dalje mogao biti primjer optimizma i dobre volje.

Autor teksta :  Stipe Sučić

Autor slika :  Mario Stančin