21. memorijalni turnir u ribolovu „Nikola Nikica Majorinc“

Sjećanje – Stijepo Čikato, Andrija Crnčević
10/10/2022
Dan policije – Ivan Lepčić 2022
11/10/2022

21. memorijalni turnir u ribolovu „Nikola Nikica Majorinc“

Sportskog rekreativnog društva Elektra Bjelovar, HES Podružnice Bjelovar i Udruge branitelja Elektre Bjelovar. Tradicija ovog revijalnog natjecanja je tako nastavljena u smislu okupljanja i druženja ribolovaca iz obližnjih distribucijskih područja HEP-a. Turnir ima memorijalni karakter, a posvećen je sjećanju na dobričinu i prijatelja, zaljubljenika  u ribolov Nikolu – Nikicu Majorinc, branitelja koji je položio život za našu domovinu, koji je otišao iz naših redova, ali ne i iz sjećanja.

Ove godine, na turniru je sudjelovalo 13 ekipa koje čine po 3 člana i eventualno koji pomagač. To su ekipe HEP Sisak, Virovitica, Požega I i II, Koprivnica, Ludbreg, Đurđevac, Daruvar, HOPS Nedeljanec, TETO Sisak, KTE Jertovec i dvije domaće ekipa iz Elektre Bjelovar.

Memorijal je, već po tradiciji, protekao u prijateljskom tonu sudionika te u međusobnom druženju i održavanju dobrih odnosa između radnika različitih organizacijskih jedinica HEP-a – ne samo HEP ODS-a već i HOPS-a i HEP Proizvodnje.

Turnir je održan i dobro organiziran zahvaljujući dobroj suradnji članova SRD Elektre Bjelovar i HES Podružnice Bjelovar, a osobito su se istakli Danijel Šamec, Ivan Vlašić i Zvonimir Popović, te Darko Vlašić ispred Udruge branitelja domovinskog rata.

Okupljanje je počelo već u ranim jutarnjim satima kada su goste dočekali domaćini uz kavu i piće okrjepe, te svježe pečene kobasice za doručak koje su pripremile kuharice Jasna Posavac i Senka Lukić. Nakon prijava, turnir je svečano otvorio predsjednik SRD Elektre Bjelovar Zvonimir Popović. Nakon toga, sudac Josip Hosi objasnio je pravila natjecanja te su određeni startni brojevi. Prije odlaska na ribnjak, prisutne je kratko pozdravio Stipe Sučić ispred Udruge branitelja HEP-a, te zamolio za minutu šutnje kako bi odali počast palom branitelju Nikoli Nikici Majorincu, te nedavno preminulom kolegi Vinku Klariću, koji je uvijek sudjelovao i dao svoj veliki doprinos na ovakvim događanjima.

Na ribnjaku natjecatelje je dočekalo sunčano jutro, koje se kasnije pretvorilo u prekrasan jesenski dan. Nakon sat vremena pripreme sudac je označio početak natjecanja te je krenulo natjecanje u trajanju od 3 sata. Da ribolovci ostanu svježi i okrjepljeni na stazi, pobrinuli su se Ivan Vlašić, Mirko Hlebec i Mario Stančin koji su obilazili ribnjak i dijelili pića i sokove. Nakon isteka vremena, započelo je vaganje ribe i pripreme za objavu rezultata.

U pojedinačnoj konkurenciji pobjedu je odnio Davorin Šourek iz ekipe Daruvar sa ulovom ribe od čak 6805 grama.  U ukupnom poretku pobjedu i prijelazni pehar osvojila je ekipa HOPS Nedeljanec, što im je već treća uzastopna ekipna pobjeda na ovom turniru. Drugo mjesto pripalo je ekipi Ludbrega, a treće mjesto u zanimljivom nadmetanju osvojila je ekipa iz Daruvara. Ove godine natjecanje je obilježio ulov većih primjeraka riba i općenito veće gramaže nego što to inače zna biti na ovom turniru, na sveopće zadovoljstvo prisutnih ribolovaca. Tako su se u mrežama čuvaricama našli lijepi primjerci velikih babuški i šarana, te jedan neuobičajeni ulov smuđa.

Događaj je priveden kraju podjelom medalja, pehara i priznanja, te zajedničkim ručkom. Ove godine, ribiči su se oslastili kopnenim specijalitetom – odojkom s ražnja. Siti i zadovoljni, ribiči su se opustili uz druženje i prepričavanje ribičkih dogodovština te se uz pozdrave zaputili kućama. U nadi za što više ovakvih manifestacija sa većim sudjelovanjem ekipa radnika HEP-a, veselimo se održavanju sljedećeg ribolovnog memorijala.

REZULTATI