Dan policije – Ivan Lepčić 2022

21. memorijalni turnir u ribolovu „Nikola Nikica Majorinc“
10/10/2022
Svi Sveti 2022
02/11/2022

Dan policije – Ivan Lepčić 2022

Dana 29.09.2022 na dan Sv. Mihovila – zaštitnika policije ispred MUP-a Križevci održana je svečanost otkrivanja spomen ploče u čast poginulim pripadnicima P.P. Križevci koji su za vrijeme rata položili živote u obrani R.H.

Svečanosti su prisustvovali pripadnici MUP-a, pripadnici ratnih postrojbi, izaslanik ministarstva hrvatskih branitelja gospodin  Marko Ratković te gradski dužnosnici i  građani grada Križevci.

Spomen ploču otkrila je  Veselka Lepčić supruga poginulog Ivana Lepčića našeg djelatnika  u to vrijeme Pogona Križevci , koji je među prvima stradao kao dragovoljac pričuvnog sastava MUP-a  P.P. Križevci dana  17.09.1991 na Daruvarskom ratištu,  istog dana kada je oslobođena vojarna u Križevcima.

Veselka Lepčić također je bila zaposlenica HEP-a do nedavnog umirovljenja i naš je počasni član. Na sjećanje na našeg Ivana Lepčića-Tarzana spomen obilježje postavili smo u HEP-u, u  T.J. Križevci 17.09.2004 sa stihovima našeg nezamjenjivog  glasnogovornika Šime Samodola.

Ime našeg Ivana uklesano je i na centralnom spomen obilježju  ponos branitelja-u znaku križa među 37 poginulih branitelja iz Križevačkog kraja koje je smješteno na prostoru bivše vojarne sada  tehnološko razvojnog parka gdje su također upaljene svijeće i položeni vijenci.

Vilim Car