Hodočašće u Međugorje 2018.

Umag – 20. sportski susreti UHB HEP-a ROZH
30/05/2018
18. Sportski susreti ROIH-a Umag 01.-03.06.2018.
05/06/2018

Hodočašće u Međugorje 2018.

Dana 1-3 lipnja, branitelji ROSH-a  sa svojim najmilijima bili su u Međugorju kod  majke Mira. S molitvom na usnama, neki i bosi gazeći oštri hercegovački kamen savladali su oba brda (BRDO UKAZANJA I KRIŽEVAC).

Moleći na svakoj postaji u tišini, prisjećajući se svih palih i umrlih hrvatskih domoljuba, svih križnih putova i jama natopljenih krvlju mučenika. Nakon križnog puta uputili smo se na zajedničku misu za sve poginule i umrle hrvatske branitelje.

Nepoznata molitva koju je Gospa ostavila manje poznatoj vidjelici Jelene Vasilj iz Međugorja:

‘Isuse, znamo da si milostiv i da si nam ponudio svoje srce. Srce okrunjeno trnjem i našim grijesima. Znamo da stalno moliš za nas da se ne izgubimo. Isuse, podsjeti nas kad smo u grijehu. Kroz tvoje srce, neka svi ljudi vole jedni druge. Mržnja među ljudima neka nestane. Pokaži nam svoju ljubav. Mi te volimo  i želimo da nas svojim srcem zaštitiš kao pastir i oslobodiš nas svih grijeha. Isuse, uđi u svako srce. Kucaj, kucaj na vrata mog srca. Budi strpljiv i ne odustaj. Još smo zatvoreni jer nismo razumjeli Tvoju ljubav. Oh, dobri Isuse da bar otvorimo svoje srce kad se sjetimo koliko je tvoja ljubav pretrpjela za nas. Amen.’

Autor članka i fotografije: Vinko Sesar

Izvor citata: dnevno.hr