„Ribičija“ u Križnici

Boćarski turnir „Memorijal Ivice Tomića“
23/04/2017
Preminuo Veljko Bušac
26/04/2017

„Ribičija“ u Križnici

U zagrljaju Drave, nedaleko Pitomače, smjestio se otok Križnica. S hrvatske strane otok, sa mađarske strane poluotok, prekrasna oaza mira, netaknute prirode i stanište mnogih ugroženih vrsta životinja. Povezana sklelom i visećom mostom, Križnica je raj za ljubitelje prirode posebice ribolovce.

UHBHEP-a 1990.-1995. ogranak pogon Đurđevac 22.4 2017. organizirao je natjecanje u ribolovi ili po domaći „ribičiji“. Takmičari i gosti okupili su se u jutarnjim satima u pogonu Elektre Đurđevac, te dostojanstveno u koloni zaputili se prema spomeniku palim hrvatskim braniteljima u centru Đurđevca, odajući počast minutom šutnje, zapalili svijeće i položili vijenac.

Ukupno 12 ekipa iz Bjelovara, Siska, Lipika, Križa, Karlovca, Ogulina, Zagreba, Jertovca, Koprivnice i Đurđevca, zaputilo se putem Križnice gdje je održano natjecanje u ribolovu.

Nakon tri sata ribolova nabolje umijeće i prvo mjesto osvojila je ekipa HOPS-a u sastavu: Stanko Bačan, Petar Žitnjak i Slavko Ljubek. Drugo mjesto osvojila je ekipa Elektre Koprivnica u sastavu: Tomislav Kadija, Željko Petak i Zdravko Hanžeković, a treće mjesto ekipa KTE Jertovec u satavu: Krunoslav Kosovec, Damir Mušec i Damir Mikloš.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji ulov i prvo mjesto je osvojio je Stanko Barčan iz ekipe HOPS-a, drugi je bio Željko Petak iz ekipe Elektra Koprivnica, a treći Joško Zubčić iz ekipe Elektre Ogulin.

Druženje branitelja nastavljeno je uživanjem u ljepotama Križnice.